Personvernspolicy / GDPR

Innledning:
Wenstøp AS (heretter: Wenstøp) er opptatt av at du som kunde, leverandør eller annen interessent skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernserklæringen vil vi derfor redegjøre og forklare hva vi samler inn, hvordan vi bruker det og hvordan vi tenker på din sikkerhet i forhold til dette.

Om regelverket:
Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkelt person. Dette kan for eksempel være navn, adresse, telefonnummer, e-post adresse, kjøpshistorikk eller annen informasjon om interesser.
Alle behandlinger av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven, og er i nyere tid oppdatert gjennom Eu’s nye direktiv kjent som GDPR. 

Behandlingsansvarlig:
Daglig leder ved Wenstøp AS
Venstøphøgda 60,
3721 Skien.
Org: 843 544 932.  

Hva slags opplysninger samler vi inn:
Wenstøp samler kun inn nødvendig informasjon for å kunne håndtere våre kunders forespørsler og kjøp på en god måte. Dette gjelder i hovedsak: Firmaopplysninger, personlig navn, stilling / rolle, telefonnummer og e-post og ordrehistorikk.

Informasjonskapsler og annet innhold:
Wenstøp.no benytter såkalte cookies, som er små anonymiserte tekstfiler for å kunne bedre og optimalisere innholdet på våre nettsider. Disse er anonyme og knyttes ikke til person.
I de aller fleste nettlesere kan du skru av bruken av cookies.
De vanligste kan du lese om hvordan her: Firefox, Google chrome, Safari. 

Hva brukes opplysningene til:
Wenstøp benytter hovedsakelig personlig informasjonen til å kunne håndtere bestillinger, levere varer til riktig adresse og person, kontakte deg, fakturering og regnskap. 
Wenstøp vil i enkelte tilfeller sende ut relevant informasjon om produkter, produksjon, ferie m.m.
Denne informasjonen sendes til registrerte kunder og de som aktivt har samtykket til det. Vi har en bedriftsfilosofi å tilby særskilte gode tilbud/promosjoner først og fremst til faste kunder, og vil i denne sammenhengen benytte e-post til dette. Du kan når som helst velge å slutte å ta i mot slik informasjon gjennom å klikke på avregistreringslinken nederst i nyhetsbrevet.

Sikkerhet:
Wenstøp arbeider aktivt for å ivareta høy sikkerhet rundt lagrede personopplysninger. 
Alle opplysninger blir håndtert i systemer med høy sikkerhet, nødvendig kryptering og passordbeskyttelse. Personopplysninger er kun tilgjengelig for autorisert personell.

Deling av opplysninger:
Wenstøp AS fører en streng personvernspolicy og vil under ingen omstendigheter selge informasjonen til andre.
I noen tilfeller er vi avhengig av å kunne dele informasjon til samarbeidspartnere som tilbyr nødvendige systemløsninger. Dette er viktig for at vi skal kunne tilby deg våre tjenester.
I hovedsak gjelder dette database for ERP system, epostklient og nyhetsbrevklient.
All data er i hovedsak lagret innenfor EU/EØS, med unntak av e-post register til nyhetsbrev som lagres i USA. Etter nye personvernregler i EU er disse også pålagt å følge samme direktiv. Selskapet følger en av de strengeste standardene for datasikkerhet ISO 27001 for å ivareta høyest mulig grad av sikkerhet.
Wenstøp forbeholder seg retten til å dele personopplysninger for å verne om sin rettslige interesse.

Lagringstid:
Wenstøp lagrer kun personopplysninger i den lengden det er nødvendig for å kunne oppfylle det formålet de var tiltenkt for. Opplysninger blir også lagret i den perioden som er pålagt av gjeldene lovverk, f.eks. bokføringsloven o.l. Wenstøp har løpende rutiner for å påse at vi ikke lagrer unødvendige opplysninger og påse at informasjonen vi lagrer er riktig. 

Dine Rettigheter:
Du har på din side rett til å a) be om nærmere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger, b) gi deg en kopi av dine opplysninger, c) oppdatere dine opplysninger, d) slette opplysninger du ikke lenger mener vi har rettslig grunnlag for å behandle, e) begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger f) stoppe behandling av art som utelukkende er basert på automatisk behandling av personopplysninger.
Der behandlingen er basert på samtykke, f.eks. Nyhetsbrev kan du når som helst trekke hele eller deler av dette tilbake ved å kontakte oss på adressen under. Du kan også velge å «melde deg av» plassert lengste nede på et av våre sendte nyhetsbrev.
For å kontakte oss angående personopplysninger ber vi deg benytte kontaktinformasjonen under:

Kontaktinformasjon personvern:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Merk henvendelsen med personvern.